Start Thuiszorg » Zorg Aanvragen

Heeft u Zorgvraag nodig?

Bekijk hier welke zorg u kunt aanvragen bij Alliance Zorg. Wij bieden verschillende zorgdiensten aan op het gebied van zorg. Zo kunt u denken aan:

Zorg en ondersteuning thuis Wat houdt dat nou eigenlijk precies in? En hoe vraag ik dat aan?

Wijkverpleging

Verpleging en verzorging thuis is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Er geldt geen eigen risico voor. De wijkverpleegkundige bekijkt samen met u en eventueel u arts welke zorg u precies nodig heeft.

U zorgverzekering vergoedt deze zorg. De wijkverpleegkundige helpt u om de zorg te regelen samen met familie en naasten en eventueel vrijwilligers proberen we alles te voorzien wat nodig is.

Voor verpleging en verzorging heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. 

Wet langdurige zorg

Zolang het veilig en verantwoord is kunt u langdurige zorg thuis ontvangen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ). Het zorgkantoor beoordeeld dit. Ze zorgen ervoor dat u de juiste zorg krijgt en doen dit in opdracht van de overheid.

Zo zijn er verschillende mogelijkheden binnen de WLZ.

 • Een zorgaanbieder levert alle zorg thuis. Dit noemen we VPT "volledig pakker thuis". De afspraken worden omschreven in een zorgplan. U kunt op deze manier de zorg thuis ontvangen zoals ze dat in een verpleeghuis aanbieden. De huur van uw woning moet u wel zelf blijven betalen.
 • Verschillende zorgaanbieders leveren de zorg thuis. U krijgt zorg van verschillende soorten aanbieders. De afspraken worden beschreven in een zorgplan. Dit heet een "modulair pakket thuis"
 • Persoonsgebonden budget. Het persoonsgebonden budget is een geldbedrag waarmee u zelf zorg inkoopt. U bepaalt zelf welke zorgverleners u inhuurt. u legt de afspraken vast in zorgverlenersovereenkomsten. de sociale verzekeringsbank (SVB) controleert de afspraken en betaalt de zorgverleners uit.

WMO Wet maatschappelijke ondersteuning

Bent u onvoldoende zelfredzaam of kunt u niet goed mee doen in de maatschappij? En kan uw netwerk ook niet bijdragen? Dan kunt u mogelijk zorg krijgen vanuit de "wet maatschappelijk ondersteuning".

Het Wmo word uitgevoerd door de gemeente. de gemeente onderzoekt samen met u welke ondersteuning u nodig heeft. dat kan een maatwerkvoorziening of een algemene voorziening zijn. Een maatwerkvoorziening is afgestemd op uw situatie, zoals aanpassingen in uw woning. Een algemene voorziening staat open voor iedereen.

 

maatwerkvoorzieningen:

 • vervoersvoorziening
 • individuele begeleiding
 • dagbesteding op maat
 • aanpassingen woning
 • rolstoel
 • huishoudelijke hulp

 

Algemene voorzieningen:

 • boodschappen dienst
 • maaltijdverzorging

 

Kosten WMO

Een deel van de kosten worden door de gemeente vergoed waarin u woont het andere deel is inkomensafhankelijk. U kunt kiezen voor "zorg in natura" De gemeente regelt dat via gecontracteerde zorgaanbieders zelf de zorg, of via een persoonsgebonden budget (PGB). U kunt dan u eigen zorgverleners aanstellen.

Voor mee informatie betreft de eigen bijdrage verwijzen wij u door naar de website www.hetcak.nl

Particuliere Zorg

Uiteraard kunt u bij ons ook zorg inkopen als particulier.

Heeft u nog vragen? Of zijn er nog onduidelijkheden? Wij van Alliance Zorg helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact met ons op, of kom langs bij ons op kantoor.